Április 22 - A Föld napja

Szombaton ismét egy jeles zöld napot ünnepelhetünk. 1970-ben Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató kezdeményezésére indult el a Föld Napja mozgalom, hogy felhívja a világ lakosságának figyelmét a Föld természeti környezetének megóvására. Mára már évente több mint 190 országból 1 milliárd egyén vesz részt valamilyen akcióval ezen az ünnepnapon.

Az idei Föld napja a következő jelmondatot kapta:

Invest in our planet

Mit jelent ez? A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmünket, hogy a bolygónk jövőjébe érdemes és fontos befektetni.... akár az időnket, forrásainkat és energiánkat áldozzuk a klímaváltozás problémájának vagy egyéb környezetvédelmi gondok megoldására.

email_header.png

Hogyan támogathatod a kezdeményezést?

Bármilyen egyéni akció segítheti környezetünk védelmét. A Föld napja angol nyelvű weboldalán rengeteg akció tippet találsz, a saját akciódat is regisztrálhatod a térképen.

De akár szétnézhetsz a hazai programok között is és csatlakozhatsz egy közeli eseményhez támogatóként, résztvevőként.

A mi tippünk:

Ha vannak otthon kallódó rossz lámpáid, kiégett fényforrások, akkor látogass el a Föld napján az egyik közeli lámpahulladék gyűjtőpontunkra (a térképes keresőnk segít ebben) és dobd be azokat, mi majd újrahasznosítjuk.

Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék Facebook oldalátInstagram oldalunkat és http://electro-coord.hu/ honlapunkat.