Nyílt napok a mezőkovácsházi lámpahulladék újrahasznosító üzemben

Izgalmas programmal ünnepli meg az Electro-Coord Magyarország a 2022-es ENSZ Üveg Évét.

Szeptember 26-27-én idén újra kitárja kapuit az egyetlen hazai lámpahulladék újrahasznosító üzem. A Mezőkovácsházi Fénycső-feldolgozó Üzem nyílt napjai lehetőséget kínálnak arra, hogy minél több látogató ismerje meg testközelből a világítástechnikai termékek teljes körforgásának folyamatát.

Ki vehet részt a programon?

A nyílt napokon az ország minden tájáról várják a látogatókat, iskolai csoportok és egyéni látogatók (családok, baráti társaságok) is jelentkezhetnek.

4.jpg

Hol van ez az üzem?

A hazai egyetlen fénycső újrahasznosító üzem Békés megyében, Mezőkovácsházán, a Végegyházi út 3. alatt működik. Itt várják a látogatókat a program keretében.

Mi a program?

A 30 fős turnusokban zajló, közel egy órás program három részből fog állni:

  1. Interaktív előadás, ahol a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, valamint a veszélyes hulladékok-, így a lámpahulladékok begyűjtéséről és újrahasznosításáról is szót ejtünk
  2. Teljes körű üzemlátogatás, körbevezetés
  3. Játékos vetélkedő, ajándékozás

Hogyan lehet jelentkezni?

A Nyílt napok dátuma: 2022. szeptember 26-27. (hétfő-kedd), reggel 9:00 órától délután 16:00 óráig.

A csoportok látogatásának megfelelő ütemezése érdekében a nyílt napokra előzetesen regisztrálni kell. A jelentkezéseket beérkezésük sorrendjében fogadják be folyamatosan a fennmaradó szabad időpontokra.

A programra Sztankó Eszternél lehet jelentkezni az e.sztanko@electro-coord.hu címen vagy a (30) 222 2223 telefonszámon.

Az emailben a következő információkat szükséges megadni:

  • Email tárgya: Jelentkezés a nyílt napra
  • Hány fő érkezik?
  • Mely dátum (szeptember 26. vagy 27.) és milyen időpont(ok) lennének Önöknek megfelelők?
  • Kapcsolattartó neve és email címe, telefonszáma, akivel a látogatás részleteit egyeztethetik.

 

77-iyog-2022-logo.png

Mi az az Üveg Éve?

Az elmúlt 60 évben az Egyesült Nemzetek Szövetsége Közgyűlése (ENSZ) kiemelt figyelmet fordított jelentős nemzetközi együttműködések és törekvések társadalmi ismertségének és hasznosulásának előremozdítása érdekében, ezért hivatalosan elindította az ENSZ Nemzetközi Éve tematikus programsorozatot.

Ennek keretében lett 2022 az Üveg Nemzetközi Éve. A tematikus év fókuszában az üveg, mint ANYAG technológiai, tudományos és a nemzetgazdaságra gyakorolt hatásának ismeretterjesztése áll – azé az áttetsző anyagé, mely meghatározó alapanyaga a legtöbb technológiai fejlesztésnek, s melynek INNOVÁCIÓJA hozzásegíti az emberiséget a fenntartható és igazságos társadalom jövőképének eléréséhez globalizálódó világunkban. Az üveg mindezen túl pedig MŰVÉSZET is, melynek 3500 éves múltra visszatekintő történetisége az emberiség történetét és evolúcióját is szemlélteti.

Ennek a kampánynak a részeként rendezi meg az Electro-Coord Magyarország a nyílt napokat, mely során bemutatják a magyar világítástechnikai ipar jó gyakorlatát, a körforgásos gazdaság megvalósulását a magyar világítástechnikában. Ebben a folyamatban a feldolgozott lámpahulladékból jelentős mennyiségű üveg másodlagos nyersanyag keletkezik, biztosítva ezzel az üveg új formában történő további használatát.

Gyere és ismerd meg te is a valóságban, egy gyakorlati példán az ipari szimbiózist, a világítástechnikai ipar szereplőinek hatékony együttműködését a keletkező hulladékok, köztük az értékes üveg, mint másodnyersanyag felhasználására!