Mit nyújt az EUREM Energiagazdász képzés?

Múlt heti bejegyzésünkben a fiatal munkavállalók energiatudatos képzéséről kérdeztük Nagy Jánost, a Világítástechnikai Társaság elnökét. A hazai világítástechnikai szakemberek számára más lehetőségek is adottak a szakmai fejlődésre. Ezzel a témával zárjuk pár hete indított mini sorozatunkat.

Jól tudjuk, hogy nem csak a fiatal munkavállalók szakmai képzésében vesz részt?

Így van. A Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében az EUREM energiagazdász képzés egyik tanára vagyok. Emellett a Junior Art Center lakberendező képzés egyik oktatója is vagyok, immár két évtizede.

Miben több ez az energiagazdász oktatás hagyományos képzéseknél?

A tematikát és tananyagot Németországból kapjuk, azt bővítjük ki, illetve adaptáljuk a hazai jogszabályokhoz és körülményekhez. A képzésen gyakorló szakemberek vesznek részt és sokrétű, gyakorlatorientált ismeretekkel bővítik tudásukat.

A program keretében pneumatikai, világítástechnikai, épületgépészeti, alternatív energiaforrásokra vonatkozó, gazdasági, projekt menedzselési stb. ismereteket szereznek a hallgatók. Vizsgával és szakdolgozat készítéssel zárul a tanfolyam. A szakdolgozatok konkrét, megvalósítható energiamegtakarítási eljárást dolgoznak fel. Tanácsadóként, konzulensként a szakdolgozatok készítésénél közreműködnek az oktatók, így én is.