Nagy János az év energetikai tanácsadója

A 2011-ben indult Virtuális Erőmű Program (VEP) a legnagyobb szakmai és társadalmi összefogással rendelkező hazai energiahatékonysági program. Ennek keretében hirdetik meg évről évre az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatot, melynek célja, hogy Magyarország európai uniós vállalásaival összhangban 2020-ra egy 200 MW fosszilis erőmű kapacitásának megfelelő virtuális erőművet „építsen fel” igazolt energiamegtakarításokból, kiváltva ezzel egy új erőmű megépítését. Az Energiatakarékossági Világnap alkalmából idén is díjazták a már mérhető eredményeket elért energiatudatos és energiahatékony szervezeteket és személyeket.

A koronavírus miatt a VEP szokásos tavaszi parlamenti díjátadója ugyan elmaradt, az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat keretében díjazott vállalatok, iskolák, diákok és egyéni szakértők listáját ezen a linken publikálták.

2020-ban Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke kapta „Az év energetikai tanácsadója” díjat, aki felkérésünkre ebből az alkalomból a következő pár hétben itt a blogon egy-egy érdekes szakmai kérdésre válaszol.

Gratulálunk a díjhoz! Mely szakmai tevékenységét ismerték most el?

Úgy gondolom, hogy az utóbbi években végzett szakdolgozat konzulensi, a világítás korszerűsítés területén végzett tanácsadási és oktatói tevékenységemmel érdemeltem ki ezt a díjat. Talán a különféle energiahatékonysági és klímaváltozás témájú rendezvényeken tartott előadásaim is szerepet játszottak e díj odaítélésében.

Az elismerés alkalmából a Trend Fm Monitor Délutánban március 23-án Érczfalvi András kérdezte a díjazottat.

A képre kattintva visszahallgatható a teljes beszélgetés:

trend0323.jpg