7 pont: mit és hogyan tegyél a lámpahulladékkal

Év elején megjelent az Electro-Coord Magyarország legújabb tájékoztató kiadványa, a JÖVŐMENTŐK, amelyben most a felelős villanyszerelőknek szóló tanácsokat foglaltuk össze.

Miért hasznos a lámpahulladékok begyûjtése?

A megfelelô visszagyûjtés és korszerû újrahasznosítás mellett hatalmas mennyiségû hasznos, újrahasznosítható anyag keletkezik, melyek visszaforgatásra kerülnek az ipari körforgásba.

A képre kattintva letöltheted a dokumentumot:

jovomentok.jpg

7 pont, hogy mit és hogyan tegyél:

1. Csak fedett területen gyûjtsd és raktározd a lámpahulladékokat! Vigyázz, hogy a lámpák ne törjenek el!

2. A hulladék lámpákat kicsomagolva és az alábbi 2 csoportba szétválogatva helyezd a gyûjtôdobozokba.

3. Csökkentsd a csomagolóanyag felhasználást, használd az új lámpák/fénycsövek gyûjtôdobozát! Az új lámpák, fénycsövek dobozába helyezd az elhasznált, kiégett lámpákat!

4. Ha a gyûjtôdobozok és/vagy konténerek megteltek hívd a 06-30-222-2229-es számot vagy írj az info@electro-coord.hu címre. A minimális mennyiség amelynek elszállítását kérheted 1 m3.

5. Az összegyûjtött, 1 m3 alatti mennyiségeket add le a lámpahulladék begyûjtôpontok egyikén. A begyûjtôpontok listáját a www.electro-coord.hu oldalon találod. Az irányítószám megadásával megtalálod a hozzád legközelebb esô kiskereskedelmi üzletet, villamossági nagykereskedôt vagy hulladékudvart ahol a lámpahulladékot ingyenesen átveszik tôled.

6. A törött lámpákat és üvegcserepeket helyezd egy mûanyag zsákba és a zsákot helyezd jól láthatóan, a hulladékkal megrakott doboz és/vagy konténer belsejébe, felülre.

7. Légy részese a begyûjtést elôsegítô munkának, segíts abban, hogy minél több hulladékot hasznosíthassunk újra. Mond el észrevételeidet, javaslataidat! Kövess bennünket a facebook/lampahulladek.hu oldalon.

Értesülj első kézből a mindennapi szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó hírekről Facebook oldalunkon!