Szemléletformálás két keréken

Az Electro-Coord Magyarország kiemelt figyelmet fordít a gyermekek környezeti nevelésére, ezért igyekszünk minél több olyan lehetőséget megragadni, amikor családoknak, gyermekeknek szóló helyi kezdeményezéseket támogathatunk.

Az egyik ilyen, immár hagyományosan támogatott program a ceglédi Picúr Futam, egy olyan családi rendezvény, ahol a hangsúly a környezetbarát közlekedésen és az egészséges életmódon van.

Idén szeptember 29-én már 5. alkalommal rendezték meg az esemény, ami minden eddigi alkalomnál több résztvevőt vonzott. A városi kerékpározást népszerűsítő tekerésen 237 gyermek és velük száznál több felnőtt kísérő vett részt.

viber_image_2019-09-30_19-43-33_crop.jpg

A 3,5 kmk-es városjáró családi kerékpártúra egyik állomásán az Electro-Coord játékos feladatai várták a gyerekeket. A feladatlapokon kisebb vagy nagyobb labirintusokban kellett a lámpahulladékot eljuttatni a szelektív gyűjtőedényekbe.

Aki megtalálta a labirintusban a helyes utat, jutalmul pecsétet és Electro-Coord ajándéktárgyakat kapott.

dsc_3960.JPG

Nézd meg az eseményről készült rövid hírt:

Biztosak vagyunk benne, hogy a gyermekek nagy része az izgalmas programon kapott játékos feladatok segítségével ma már tudja, hogy a lámpahulladékot is szelektíven kell gyűjtenünk.