„A fény természete” fotópályázat 2019

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. 2019-ben immár 2. alkalommal hirdeti meg népszerű fotópályázatát, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény.

Mutasd meg egy fotón a fények játékát, hangulatát, a fény hatását az emberre.

A pályázat nyílt: amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők.

A művekkel két kategóriában lehet nevezni:

1. kategória: Természetes fények

Mutasd meg a természetes fény csodáit. Készíts egy természetfotót, ahol a fénynek jut a fő szerep. Hogyan hat életünkre a Nap, a Hold, a csillagok fénye? Hogyan veri vissza a tó vize a fénysugarakat? Miért különlegesek a szentjánosbogarak?

2. kategória: Mesterséges fények

Játssz a különböző fényekkel! Mutasd be azt a hangulatot, amit a gyertya lángja, a lámpa izzószála, egy foszforeszkáló tárgy vagy akár egy tűzijáték fénye ébreszt benned. Örökítsd meg egy fotón ezt a pillanatot!

fotopalyazat2019.png

Pályázati naptár

Nevezési határidő:         2019. október 14.

Az alkotások zsűrizése: 2019. október 21.

Eredményhirdetés:         2019. október 24.

Kiállítás megnyitó:         2019. október 28.

Díjazás

1. kategória:

I. díj: 15.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

II. díj: 10.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

III. díj: 5.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

2. kategória:

I. díj: 15.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

II. díj: 10.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

III. díj: 5.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

Kategóriánként egy-egy alkotást a Világítástechnikai Társaság külön díjban részesít.

A Kiíró a Pályázat nyerteseit elektronikus úton, e-mail-ben értesíti az eredményhirdetés napján a nyereményről és átvételének menetéről. A nyeremények másra át nem ruházhatóak, és készpénzre át nem válthatóak.

Zsűri

Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke

Arató András, villamosmérnök

Szepesi György, a Clareo Produkciós Kft. ügyvezetője

Nevezési feltételek

Nevezési díj nincs.

Egy pályázó kategóriánként 3-3, összesen maximum 6 képpel nevezhet be. A beküldött alkotások saját készítésű digitális felvételek lehetnek, melyeknek teljes felhasználási jogával a pályázó rendelkezik.

A pályázat beküldése

A pályaműveket a lampahulladek@gmail.com email címre elektronikusan kell eljuttatni „A fény természete” tárgy megjelöléssel. (Google Drive link, vagy valamilyen fájlküldő használata javasolt!)

Az e-mailben a nevezéshez szükséges megadni a Pályázó teljes nevét, lakhelyét (települését) és a fotó címét.

A Pályázatokat kizárólag elektronikusan úton megküldve áll módunkban elfogadni.

A beküldött pályázat hiányosságáért, illetve a beküldés során felmerülő bármely hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes rendszer lassúságért, leállásáért a Szervező nem vállal felelősséget. A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő pályázatokat kizárja a pályázatból külön értesítés nélkül.

Technikai paraméterek, megkötések

A pályázatra a képeket digitális, jpg formátumban kell benevezni.

A beküldött fotók nyomtatható minőségűek legyenek, javasolt felbontás legalább 8 megapixel.

Fotószerkesztő- és grafikai programok használata megengedett.

Vízjelet vagy a készítő nevére utaló szöveget nem tartalmazhat a kép.

A pályázati anyagok felhasználása

A nyertes pályaműveket egy sajtóbeszélgetés és díjátadó keretében megnyitott kiállításon lehet megtekinteni 2019. október 28-tól 1 hónapon át a Világítás Házában (Budapest. IV. Árpád u 67).

A beérkezett alkotásokat a szerző nevének feltüntetésével az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. („Szervező”) a tudatos hulladékgazdálkodással kapcsolatos szemléletformálás érdekében nonprofit promóciós célból szándékozik felhasználni, így azokat kiállításon, saját honlapján és közösségi média felületein bemutatni és publikálni. A Szervező a pályázati anyagok tartalmát területi- időbeli- és megjelenési felület korlátozástól mentesen, ingyenesen jogosult felhasználni, amelyhez a Pályázó pályázatának benyújtásával kifejezetten hozzájárul. A Pályázó a pályázat benyújtásával a beküldött képek felhasználására engedélyt ad és lemond a szerzői joggal kapcsolatos anyagi igényeiről. A felhasználás részletes szabályait a Részvételi és Adatkezelési Szabályzat tartalmazza.

A Pályázó teljes felelősséggel tartozik a beküldött alkotások (fotók) jogtisztaságáért. Amennyiben a Pályázó olyan fotót nyújt be, amelyen rajta kívül beazonosíthatóan harmadik személy szerepel, a pályázati anyag csak akkor használható fel, amennyiben ehhez a harmadik személy – 18 év alatti esetében- a törvényes képviselő írásban kifejezetten hozzájárult. A hozzájáruló nyilatkozatot két tanú előtt aláírt, vagy ügyvéd által ellenjegyzett teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. 

A pályázattal kapcsolatos bármilyen kérdéssel vagy panasszal a lampahulladek@gmail.com email címre küldött elektronikus levélben lehet fordulni.

A pályázat részvételi és adatkezelési szabályzata a www.elecro-coord.hu honlapon elérhető. A pályázat beküldésével a pályázó a szabályzatot elfogadja, magára nézve kötelezőnek ismeri el és az abban foglalt felhasználási engedélyt és hozzájárulást megadja.