Úton a szemléletformáló kiállítás

A MILE Nap-ot követő hétre június 11-14. között standunk beköltözött a nagykereskedés ügyféltermébe.

A MILE vásárlói villamosipari szakemberek, villanyszerelők, ezért egy ilyen kereskedésben a kampány ideje alatt sokukkal személyesen találkozhatunk. Ezen a pár napon bemutattuk a kereskedésbe látogató szakembereknek a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének lehetőségeit. Sokak számára ez az ismereteik felfrissítését jelentette, de az új szakmai generációknak ezek új, hasznos információk voltak.

A standon továbbra is gasztronómiai és szakmai érdekességekkel, polaroid fényképezéssel találkozhattak a MILE-be betérő vásárlók.

dsc_4237.JPG

A MILE legnagyobb vidéki telephelye a Győri Kirendeltség. 2019. június 17-21. között a Budapestihez hasonló impozáns ügyfélváróban kapott helyet standunk.

Itt is villanyszerelők, villamosipari szakemberek látogatják a MILE Nagykereskedést. Az Electro-Coord standján a gasztronómiai érdekességeken kívül sok szakmai érdekességgel is szolgáltunk ezen a héten az ide látogató szakemberek számára.

Megmutattuk a lámpahulladékok frakciókra bontásának folyamatát, az egyes frakciókat kis üveg edényekben. Kiállítottuk a leggyakrabban alkalmazott gyűjtőedényeinket: az egyenes fénycsövek begyűjtésére alkalmazott karton hasábokat, valamint az izzók, energiatakarékos lámpák, LED lámpák visszagyűjtésére alkalmas hengereket, melyek alját rugók tartják, így mindig a lámpa halom tetejére helyezhetjük el a visszahozott lámpánkat, így azok nem törnek össze.

A kiállított hatalmas konténer begyűjtött lámpahulladék pedig érzékeltette a szakemberekkel, hogy segítségükkel hányféle fényforrást gyűjt be az Electro-Coord hazánkban.

dsc_4251.JPG

Zalaegerszegen a MILE értékesítési irodával szolgálja ki vásárlóit. 2019. június 24-28. között standunk beköltözött ebbe az irodába, hogy minden ide betérő vásárlóval válthassunk pár szót.

A látogatók megkapták kisméretű szórólapunkat, melyen a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének legfontosabb lépéseit, információit gyűjtöttük össze.

szorolap_1.jpg

  1. július 1-5. között turnénk visszatért Budapestre, ahol a nagy forgalmat lebonyolító Sysco-Lux Villamosipari Kereskedés ügyfeleket kiszolgáló raktárában kapott helyet tájékoztató standunk.

A turnékiállítás egyik fontos célja, hogy a villanyszerelők körében egyfajta nem reprezentatív kutatást végezzünk a lámpahulladékok szelektív gyűjtésével kapcsolatban.

Minden állomáson megtalálható kérdőívünkön az alábbi eldöntendő kérdéseket tettük fel a kollégák számára:

  1. Veszélyes hulladéknak számítanak-e a kiégett energiatakarékos lámpák és fénycsövek?
  2. Elkülönítetten kell-e gyűjteni a kiégett energiatakarékos lámpákat és fénycsöveket?
  3. A begyűjtött izzó-, lámpa- és fénycső hulladékot újrahasznosítják?

dsc_4287.JPG

A kapott válaszokból jól látszik, hogy a villanyszerelők 95%-ban helyesen látják a szelektív lámpahulladék kezelés fő kérdéseit.

Ez az elmúlt időszak kommunikációjának is köszönhető, ezért legfontosabb szemléletformáló üzeneteinket folyamatosan kommunikálnunk kell mind a lakosság, mind a villanyszerelő szakma számára.

Az Electro-Coord turnékiállítása nem állt meg, ősszel újabb állomásokon találkozhatnak velünk a villanyipari szakemberek.