A megfelelő fények 50%-kal növelhetik a sajtok élettartamát

Gondoltad volna, hogy a megfelelő spektrumú és intenzitású fény lassítja a húsok elszíneződését és a sajtok oxidációját, ami befolyásolja a termékek megjelenését, ízét és illatát?

Erről a tapasztalatáról számolt be a Signify (korábban Philips Lighting) híroldalán.

cheese-2205913_640.jpg

A cég kutatásai szerint a megfelelő típusú fény lelassíthatja az összetevők pl. a cukrok, vitaminok és proteinek lebomlását, így az élelmiszerek tovább tarthatóak frissen.

Míg korábban az élelmiszerpultok megvilágításánál az volt a döntő szempont, hogy a termékek a fényben frissnek látsszanak (pl. a húsoknál vöröses árnyalatokkal érik ezt el), az új világítás már a termékek minőségének megőrzését szolgálja.

A cég szerint a megfelelő spektrumú és intenzitású fény segíti a szupermarketeket, hogy:

- jóval kevesebb élelmiszerhulladékuk keletkezzen

- csökkenjenek a költségeik és

- a lehető legjobb vásárlói élményt biztosítsák a friss élelmiszerek pultjainál.

Ez a modern világítási technológia 20%-kal növeli a szeletelt húsok, és 50%-kal a frissen kínált sajtok élettartamát. Ezzel jelentős mértékben hozzájárulhat az élelmiszerhulladékok csökkentésének globális céljához.

 

Forrás: https://luxreview.com/article/2019/06/the-right-light-helps-cheese-last-50-longer-