A megfelelő fények 50%-kal növelhetik a sajtok élettartamát
Gondoltad volna, hogy a megfelelő spektrumú és intenzitású fény lassítja a húsok elszíneződését és a sajtok oxidációját, ami befolyásolja a termékek megjelenését, ízét és illatát?
Erről a tapasztalatáról számolt be a Signify (korábban Philips Lighting) híroldalán.
A cég kutatásai szerint a megfelelő típusú fény lelassíthatja az összetevők pl. a cukrok, vitaminok és proteinek lebomlását, így az élelmiszerek tovább tarthatóak frissen.
Míg korábban az élelmiszerpultok megvilágításánál az volt a döntő szempont, hogy a termékek a fényben frissnek látsszanak (pl. a húsoknál vöröses árnyalatokkal érik ezt el), az új világítás már a termékek minőségének megőrzését szolgálja.
A cég szerint a megfelelő spektrumú és intenzitású fény segíti a szupermarketeket, hogy:
- jóval kevesebb élelmiszerhulladékuk keletkezzen
- csökkenjenek a költségeik és
- a lehető legjobb vásárlói élményt biztosítsák a friss élelmiszerek pultjainál.
Ez a modern világítási technológia 20%-kal növeli a szeletelt húsok, és 50%-kal a frissen kínált sajtok élettartamát. Ezzel jelentős mértékben hozzájárulhat az élelmiszerhulladékok csökkentésének globális céljához.