A kétmilliomodik izzó is a gyűjtőedénybe került

A mai napon a sajtó képviselői előtt Dr. Kovács Béla, az Electro-Coord ügyvezetője és Nagy János, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítástechnikai Társaságának elnöke jelképesen elhelyezték a idei kétmilliomodik lámpát a szelektív lámpa gyűjtőkonténerben.

dsc_2139_insta.jpg

Ezzel a nyitó eseménnyel indult útjára országos tájékoztató kampányunk „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” címmel.

Célunk, hogy az elhasznált fényforrások, fénycsövek és energiatakarékos lámpák begyűjtésének elősegítése érdekében ismertté és népszerűvé tegyük a gyűjtőpontokon történő szelektív hulladékgyűjtést, és ezáltal minél több lámpa hulladék juthasson vissza az ipari körforgásba. 

A sajtótájékoztatón szó volt arról, milyen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer kiépült, így bárki felelősen külön gyűjtheti az izzó- lámpa és fénycső hulladékot:

  • Magyarországon 14 ezer ponton gyűjtik elkülönítetten ezen speciális elektromos és elektronikai hulladékokat.
  • A lámpák anyaga 85%-ban újrahasznosítható.
  • Magyarországon jelenleg az eladott lámpák 60%-a visszakerül hozzánk.
  • Célunk, hogy 2019-re az arány 70-80% legyen.

Ilyen feltételek mellett a kampány fő üzenete egyszerű és érthető:

ecm_kampany_plakat.jpg

Kíváncsi vagy a sajtótájékoztatón elhangzott információkra? Lapozd át a prezentációt:

 

Segítenél a lámpahulladék szelektív gyűjtésének népszerűsítésében?

Oszd meg ez a cikket és figyeld Facebook oldalunkat, ahol a következő hónapokban sok érdekes dolgot megtudhatsz a világítástechnikai hulladékokról.