Lámpahulladék

2018.dec.12.
Írta: ElectroCoord Magyarország Szólj hozzá!

A lámpahulladék körforgását megvalósító csapatba lépve...

A lámpahulladék gyűjtését országosan megvalósító Electro-Coord budapesti irodájában 4 fő koordinálja a munkát. Ebbe a csapatba érkezett szeptember elején új munkatársként Pető Anna, irodavezető.

Vajon három hónap alatt mennyi mindent lehet megtanulni a hulladékgazdálkodásnak erről a területéről? Megkértük Annát, meséljen az első hónapok élményeiről és tapasztalatairól.

petoanna_resize.jpg

Tovább

A vas és fémhulladék útja - végtelen körforgás a cél

A hazai vas- és fémhulladék kezelésének egyik legkorszerűbb fogadóbázisát a Müller-Guttenbrunn Hulladékanyag Kereskedő és Feldolgozó Kft. (Röviden: MÜ-GU Kft.) üzemelteti Budapesten.

A cég ügyvezetője, Hoffmann Nándor segítségével most bepillantást nyerhetsz te is a roncsautó és az elektronikai hulladékok beszállításának, feldolgozásának, ill. kezelésének folyamataiba.

hoffmann_nandor_crop.jpg

Tovább

A fenntarthatóság és újrahasznosítás a stratégia kulcseleme

Az Electro-Coord alapító tagjainak egyike a Ledvance Kft. A cég ahhoz a nemzetközi vállalatcsoporthoz tartozik, amely jelentős részt vállal a fenntartható világítástechnikai ipar megteremtésében.

A fenntartható termelésről és az ehhez szükséges stratégiai szemléletről kérdeztük Alexander Buhmannt, a Ledvance Lighting menedzserét, az Electro-Coord igazgatósági tagját.

749015872_buhmann_alexander.JPG

Tovább

Szinte minden hulladék kezelésére van itt megoldás

A Palota Környezetvédelmi Kft. több mint huszonöt éve foglalkozik veszélyes hulladékok, valamint az ipari és egyéb tevékenységek (kereskedelem, lakossági szolgáltatás és háztartás) során keletkező különleges bánásmódot igénylő hulladékok kezelésével.

Felkerestük Dr. Varga A. Tamás ügyvezetőt, hogy segítségével megismerjük a cég tevékenységét.

20181011_153010_2.jpg

Tovább

A hulladék körforgásának logisztikája

Az országos hulladékgyűjtő hálózat működése során újra és újra felmerül a logisztika, mint az egyik legfontosabb szervezési feladat. Az Electro-Coord csapatában Szulágyi Krisztina logisztikai menedzser koordinálja ezt a területet. Interjúsorozatunk legújabb részében vele beszélgettünk.

kszulagyi.PNG

Tovább

Díjátadóval zárult az Electro-Coord 2018. évi „A fény természete” című fotópályázata

Első alkalommal hirdette meg az Electro-Coord Magyarország fotópályázatát, amellyel a természetes és mesterséges fények életünkre gyakorolt rendkívüli hatására és a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet. A pályázatot lezáró eredményhirdetésre és díjátadóra a Világítástechnikai Társaság székhelyén, a Világítás Háza bemutatótermében került sor.

i-5svczkw-xl.jpg

Tovább

A használt elemeket több mint 32 ezer gyűjtőponton leadatod

Az Electro-Coord lámpahulladékról szóló tájékoztató kampányában már többször elhangzott, hogy a szemléletformálás első céljaként jó lenne elérni, hogy a lakosság éppen annyit tudjon a lámpahulladékról, mint a használt elemek kezeléséről. Ha megkérdezünk valakit, hogy milyen veszélyes hulladékokat gyűjt otthon elkülönítve, a válaszok nagy részében első helyen a használt elemek állnak. Ezért megkértük a RE’LEM Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Cserépy Zoltánt, hogy mutassa be, hogyan működik hazánkban az elem hulladék visszagyűjtés és hasznosítás.

relem_logo.gif

Tovább

Akkor jöjjön a várva várt meglepetés!

kallopeter.jpeg

"A fény természete" pályázatra folyamatosan érkező, szebbnél szebb fotók értékelésében és a végső döntésben Kálló Péter fotóművész lesz a zsűri segítségére.

Péter többszörösen díjazott fotográfus. A magyar fotográfiai szcéna aktív tagja. 2012 óta foglalkozik drónfotózással. Először nyert Magyarországon drónfotóval díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton: művészet kategória első helyezett lett.

Textúrák, minimalista kompozíciók és extrém látványos képek jellemzik munkáit. A Sziget fesztiválok fotós csapatának művészeti vezetője, a Földgömb művészeti felelőse, a Phoo Magazin alapító főszerkesztője.

Ismerd meg alkotásait Facebook oldala és Instagram csatornája segítségével.

Címkék: Kreatív

Hogyan valósulhat meg a kiterjesztett gyártói felelősség?

Stverteczky András pénzügyi vezető az Electro-Coord csapatnának egyik legrégibb tagja, így a kezdetektől látta a hazai lámpahulladék gyűjtés rendszerének felépítését. Megkértük, meséljen nekünk arról, milyen feladatokkal jár ennek a hálózatnak a működtetése.

sa3.jpg

Tovább

Így utazik a szelektált lámpahulladékod

A lámpahulladékok ingyenes begyűjtése során a felhasználóknak csak annyit kell tenniük, hogy a kidobásra szánt izzókat, lámpákat eljuttassák a legközelebbi gyűjtőhelyre. Onnan a hulladék az ország egész területéről teherautókkal folytatja útját a feldolgozóüzemig.

Domonkos Zoltán gépkocsivezető már 8 éve oszlopos tagja az Electro-Coord országos begyűjtő hálózatának. Felkerestük, hogy meséljen nekünk erről a munkáról.

domonkos_zoltan_20180911_063621_2025.jpeg

Tovább