Lámpahulladék

2019.sze.18.
Írta: ElectroCoord Magyarország Szólj hozzá!

Szerezz ihletet, fotózz és nevezz pályázatunkra!

Múlt héten indítottuk útjára az Electro-Coord Magyarország új fotópályázatát "A fény természete" 2019 címmel. A pályázat részleteit legutóbbi bejegyzésünkben találod.

Most egy kis segítséget szeretnénk adni neked ahhoz, hogy te is bátran nevezz fotóiddal.

Milyen témájú fényképek illenek a meghirdetett két kategóriába?

Íme néhány ötlet:

Tovább

„A fény természete” fotópályázat 2019

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. 2019-ben immár 2. alkalommal hirdeti meg népszerű fotópályázatát, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény.

Mutasd meg egy fotón a fények játékát, hangulatát, a fény hatását az emberre.

A pályázat nyílt: amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők.

A művekkel két kategóriában lehet nevezni:

1. kategória: Természetes fények

Mutasd meg a természetes fény csodáit. Készíts egy természetfotót, ahol a fénynek jut a fő szerep. Hogyan hat életünkre a Nap, a Hold, a csillagok fénye? Hogyan veri vissza a tó vize a fénysugarakat? Miért különlegesek a szentjánosbogarak?

2. kategória: Mesterséges fények

Játssz a különböző fényekkel! Mutasd be azt a hangulatot, amit a gyertya lángja, a lámpa izzószála, egy foszforeszkáló tárgy vagy akár egy tűzijáték fénye ébreszt benned. Örökítsd meg egy fotón ezt a pillanatot!

fotopalyazat2019.png

Tovább

Úton a szemléletformáló kiállítás

A MILE Nap-ot követő hétre június 11-14. között standunk beköltözött a nagykereskedés ügyféltermébe.

A MILE vásárlói villamosipari szakemberek, villanyszerelők, ezért egy ilyen kereskedésben a kampány ideje alatt sokukkal személyesen találkozhatunk. Ezen a pár napon bemutattuk a kereskedésbe látogató szakembereknek a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének lehetőségeit. Sokak számára ez az ismereteik felfrissítését jelentette, de az új szakmai generációknak ezek új, hasznos információk voltak.

A standon továbbra is gasztronómiai és szakmai érdekességekkel, polaroid fényképezéssel találkozhattak a MILE-be betérő vásárlók.

dsc_4237.JPG

Tovább

Idén 10 nagyvárosban találkozhatsz az Electro-Coord turnékiállításával

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., az elektromos berendezések szelektív hulladékgyűjtésének egyik meghatározó szereplőjeként feladatának tekinti, hogy a világítástechnikai termékek felhasználóit rendszeresen tájékoztassa működéséről, fejlesztéseiről, közvetlenül is bemutatva tevékenységét azok számára, akik érdeklődnek az ipar és a környezet fenntartható kapcsolatáról.

2019-ben a cég szemléletformáló kampányának fő célja a villanyszerelő szakma megszólítása és tájékoztatása, amely egy országjáró, 10 állomásos turnékiállítás keretében valósul meg.

A kampány nyitó rendezvénye 2019. június 7-én a Mile Kft. éves ügyfélrendezvényén, a MILE NAP-on volt.

Ezen a szakmai bemutatónapon családias és baráti hangulatú programokra invitálta partnereit a MILE. A kiállítás alatt lehetőséget biztosítottak beszállító partnereiknek, hogy rövid előadások keretében újdonságaikról, szakmai kínálatukról bővebb információt is átadhassanak az érdeklődőknek.

Az Electro-Coord standja a kiállító csarnok bejáratánál helyezkedett el. 

dsc_3959.JPG

Tovább

A megfelelő fények 50%-kal növelhetik a sajtok élettartamát

Gondoltad volna, hogy a megfelelő spektrumú és intenzitású fény lassítja a húsok elszíneződését és a sajtok oxidációját, ami befolyásolja a termékek megjelenését, ízét és illatát?

Erről a tapasztalatáról számolt be a Signify (korábban Philips Lighting) híroldalán.

cheese-2205913_640.jpg

Tovább

Wi-Fi, 5G, IoT – ezt is tudják a jövő köztéri lámpái

Egy korábbi cikkünkben már szó volt arról, milyen modern kültéri világítási megoldásokra számíthatunk a közeljövőben.

A Signify most egy friss hírben részletesen is bemutatta, milyennek képzelhetjük el a jövő villanyoszlopait.

1560871012_inforgraphic_side_low_res.jpg

Tovább

Te is ébredhetsz a felkelő nap fényére

Idén a blog egyik fő célja, hogy cikkeinkkel bemutassuk olvasóinknak a legfejlettebb világítástechnikai megoldásokat.

Miért fontos ez?

Mert amikor új terméket vásárolunk a régi, elromlott izzók helyett, vagy új világítást tervezünk otthonunkba és munkahelyünkre, akkor ma a választásunk során nem csak az „ugyanazt tudja, esetleg kicsit jobban” típusú újdonságokat találhatjuk meg.

bed-3013209_640.jpg

Tovább

Világosabbra vágysz? Lehet, hogy egy kis portörlés segít.

Az elmúlt fél évben itt a blogon sorra vettük azokat a praktikus megoldásokat, melyekkel a jelenlegi világításunk kellemesebb, energiatakarékosabb és környezettudatosabb lehet. A természetes fény beengedése, a helyi világítás használata, a közvetlen fényforrások alkalmazása és az automata kapcsolók segítik a fenti célokat.

street-lamp-567288_640_1.jpg

Tovább

Lámpahulladék trendek

Itt a blogon is sokszor írtunk arról, milyen robbanásszerű ma a fejlődés a világítástechnikai termékek piacán. Egyre növekvő ütemben zajlik a higanytartalmú kompakt és egyenes fénycsövek cseréje LED lámpákra. A LED kisebb energiafogyasztása és hosszabb élettartama miatt ez a folyamat a fenntarthatóságot szolgálja.

Mindez azonban a fényforrások élettartamának végén jelentős változásokat hoz a lámpahulladékok területén is.

dsc_2836_resize.JPG

Tovább

Az ipari lámpahulladék kezelése

Az üzemekben, gyárakban, kórházakban és iskolákban sokkal több fényforrást használnak, mint a lakossági fogyasztás során, ezért az iparban jóval több fényforrás hulladék keletkezik.

Az itt elhasznált, lecserélt világítástechnikai termékeket a lakosságihoz hasonlóan gyűjteni és újrahasznosítani kell. Ennek a folyamatnak az első lépéseként itt is gyűjtőedények kihelyezése történik. Azonban ezek már nagyméretű ipari konténerek, amelyekben a fénycsöveket és az egyéb fényforrásokat gyűjtik.

hulladekudvar.png

Tovább