Hogyan segíti a világítás az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulását?

2015 szeptemberében az ENSZ 193 tagállama elkötelezte magát amellett, hogy közösen véget vetnek a szegénységnek, megküzdenek a klímaváltozással és harcolnak az igazságtalanság ellen.

Egyhangúlag fogadták el azt a történelmi, új globális fejlődési programot 17 Fenntartható Fejlődési Cél (SDG-k) megfogalmazásával, amely 2030-ig a szegénység felszámolását és a fenntartható jövő felépítését tűzi ki célul.

A LightingEurope 2022 júliusában közzétett egy szakmai összefoglalót arról, milyen fontos szerepe van a világításnak a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulásában. A szervezet pontról pontra bemutatja, hogyan járul hozzá közvetlenül a világítás ezekhez a célokhoz a modern világítástechnológia által kínált, sokak által ismert energiamegtakarítási előnytől kezdve a megfelelő világítással elérhető, nem látható és kevésbé ismert pozitív hatásokig.

Az Elektroinstallateur 2022/11-12. számában megjelent alábbi cikk megmutatja, mely célok megvalósulásához járulhat hozzá közvetlenül a világítástechnikai ipar:

el_22nov.jpg

A cikk eredetije ezen a linken érhető el.

 Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék Facebook oldalátInstagram oldalunkat és http://electro-coord.hu/ honlapunkat.