A LEDjobb megoldás - pécsi ingyenes lakossági LED-csereprogram

Ingyenes LED-csereprogrammal segíti a lakosságot Pécs város vezetése. A város elkötelezett a klímavédelem és egy zöld közösség létrehozása mellett. Ennek egyik kézzelfogható eredménye egy ingyenes LED-csereprogram, amelyet a CYEB jóvoltából, széles társadalmi összefogással valósít meg az önkormányzat.

nevtelen-terv-17-1140x99999.png

A városban a teljeskörű izzócsere program szeptembertől novemberig tart. A fő cél, hogy az izzócserék révén a családok energiafelhasználása csökkenjen. A pécsi lakcímkártyával rendelkező személyek ingyenes LED izzókra jogosultak egy online regisztrációt követően. Ezen felül regisztrációs pontokon és telefonos ügyfélszolgálattal is segítik a folyamatot.

A város vezetése kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a program kapcsán a lakosság szemléletformálásában is fontos lépéseket tegyenek:

  • kihangsúlyozzák, hogy ezekkel a modern fényforrásokkal a lakosok a környezetet is védik – a kevesebb elhasznált energia és a ritkább izzócsere kevesebb károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé
  • felhívják a pécsi lakosok figyelmét, hogy az izzókat nem lehet a kommunális hulladékkal együtt gyűjteni
  • ezért kérik őket, hogy a használt izzókat a lámpahulladék gyűjtőpontokon adják le.

Az így keletkezett lámpahulladékról az Electro-Coord Magyarország gondoskodik.

Mivel a LED-csere program az összes pécsi háztartásra kiterjed, így nagy számú hulladékra számítunk. A program tájékoztató oldalán megtalálhatóak a használt izzók leadási helyei, ahonnan munkatársaink rendszeresen, ingyenesen elszállítják a megtelt gyűjtőedényeket.

Ezáltal lehetővé válik, hogy a keletkezett lámpahulladék válogatás és feldolgozás után a lehető legnagyobb mértékben újrahasznosuljon, tovább csökkentve ezzel környezetünk terhelését.

Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék Facebook oldalátInstagram oldalunkat és http://electro-coord.hu/ honlapunkat.