Elismerés a mezőkovácsházi nyílt napoknak

2022. április 14-én Mezőkovácsházára, a lámpahulladék újrahasznosító üzembe látogatott az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára, Erdős Norbert, aki egy sajtótájékoztató keretében elismerő oklevelet adott át az Electro-Coord Magyarország ügyvezetőjének, Kovács Bélának a 2021. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatában elért II. helyezésért.
ecm_032_resize.JPG

A tavalyi Európai Hulladékcsökkentési Hétre izgalmas programmal készült az Electro-Coord Magyarország. Három napra kinyitotta kapuit az egyetlen hazai lámpahulladék újrahasznosító üzem Mezőkovácsházán. A nyílt napok lehetőséget kínáltak arra, hogy minél több látogató ismerje meg testközelből a világítástechnikai termékek teljes körforgásának folyamatát.

A nyílt napokra az ország minden tájáról várták a látogatókat, iskolai csoportok és egyéni látogatók (családok, baráti társaságok) is jelentkezhettek.
A három nap alatt csaknem 150 diák, tanár és magánszemély vett részt a programokon:
• a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságáról szóló érdekes, interaktív előadáson és
• a hulladék feldolgozásának teljes folyamatát bemutató üzemlátogatáson
Az üzemben tett látogatás lehetőséget adott arra, hogy a vendégek megismerkedjenek a különböző világítástechnikai termékek jellemzőivel, majd megszerzett tudásukat egy kis nyereményjátékkal tesztelhették.

ecm_037_resize.JPG
A program sikere és a most kapott elismerés is arra ösztönzi a szervezőket, hogy a jövőben, már 2022-ben is lehetőséget kínáljanak az érdeklődőknek.