Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Több mint 100 ország részvételével 2021. november 29-én elkezdődött a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó.

A rendezvény mellett, november 30-tól látogatható Szakkiállításon pedig több mint 180 környezetipari kiállító mutatja be fejlesztéseit. A kiállítók listáját itt találod.

Ez a fenntarthatóság témakörében szervezett legrangosabb nemzetközi diplomáciai találkozó a közép-európai régióban, ahol a világ vezető politikai döntéshozói, a tudományos élet képviselői és nemzetközi szervezetek magas rangú tisztségviselői, finanszírozási intézmények vezetői és a fenntarthatósági célok megvalósításában élenjáró, konkrét megoldásokat felvonultató vállalatok képviselői szólalnak fel.

A Világtalálkozó célja, hogy szerepet vállaljon a fenntarthatósági fordulat elősegítésében, melynek keretében a résztvevők olyan kérdésekre keresik a választ, hogy egy koronavírus utáni világban milyen tanulságok vonhatók le, és mi az, amin változtatni kell.

Hol mutatkoznak olyan lehetőségek, amelyekre építve úgy gyarapodik a társadalom, hogy közben csökkennek a klímaváltozásból fakadó veszélyek? Miként lehet növelni a hozzáadott értéket, miközben csökkentjük az új anyagok bevonását, beleértve a keletkező hulladék mennyiségét?

Íme egy kis ízelítő:

A Te Bolygód - Közönségprogramok a fenntarthatóságról

Ezzel a címmel várja november 30-tól a szélesebb közönséget az eseménysorozat. 

  • Hogyan élhetnének a gyermekeink egy jobb világban?
  • Élhetünk harmóniában a természettel?
  • Mit tehetünk a jobb jövőért?
  • Szeretne ön is egy jobb világban élni?

Egészen december 5-ig várja az érdeklődőket az ismeretterjesztő élményközpont, ahol a látogató betekintést nyerhet a fenntartható jövő mindennapjaiba. A helyszínen szórakoztató családi programként megtapasztalhatjuk és felfedezhetjük, hogy milyen lesz egy fenntartható világ városa, lakása, közössége, vagy energiaellátása, illetve megismerhetjük a felelős fogyasztás alapjait és a fenntartható élelmiszerellátás megteremtésének fontosságát is.

A rendezvény 11 izgalmas helyszínen, egy food court-el és fenntartható piaccal kiegészítve, az egész család számára érdekes, interaktív formában mutatja be a fenntartható fejlődés mindennapi eszközeit.

A jövő hősei - Ifjúsági élményprogram a fenntarthatóságról

Egy körülbelül hetvenöt perces, vezetett, csoportos fenntarthatósági élményprogramon vehetnek részt a korábban regisztrált 10-16 éves fiatalokból álló osztályok. 156 db 30 fős diákcsapat kap lehetőséget az interaktív fenntarthatósági kalandpályán végigmenni.

Alakítsuk együtt a jövőnket! - Legyél te is részese a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó eseményeinek!

A Planet Budapest 2021 rendezvény térítésmentesen látogatható, de a belépés előzetes regisztrációt igényel ezen az oldalon

Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék Facebook oldalátInstagram oldalunkat és http://electro-coord.hu/ honlapunkat.