Hogyan gondoskodhatunk jó fényről zárt térben?

Előző blogbejegyzésünkben megmutattuk, mi áll a második LED forradalom középpontjában

A „personal good light”, azaz „egyéni jó fény” megteremtése különösen nehéz, ha a napfény nem hatol be elég mélyen az épületbe. Hogyan juthatunk mégis elegendő, jó fényhez?

outdoors-g8745b30fc_640.jpg

Két lehetőség áll rendelkezésünkre:

Az első a környezet aktuális megvilágításának felfejlesztése olyan szintre, hogy az megfeleljen a Good Light követelményeinek. Munkahelyi környezetben a világítás többségét a mennyezetbe, az emberi szemtől távol építik be. Ez azt jelenti, hogy a fényszinteket jelentősen növelni kell.

A másik megoldás a meglévő környezeti világítás kiegészítése Personal Good Light világítással, azaz a felhasználókhoz közelebbi fénnyel. Ez munkahelyi és otthoni helyzetekben is működik. Gondoljon egy asztali lámpára, amely kompenzálja a napfényt azoknak, akik irodában vagy gyárban asztal mellett dolgoznak. Helyezzen egy asztali lámpát a számítógép képernyője vagy a munkaállomás mellé. Vagy gondoljunk a nappalinkban vagy a szolgáltató központokban állólámpák elhelyezésére, az iskolákban és az egyetemeken a lámpáknak a gyerekek szeméhez közelebb való felfüggesztésére, vagy éjjeli lámpák elhelyezésére a kórházban tartózkodók részére. Számos lehetőség van arra, hogy a Personal Good Light beltéri környezetben is megvalósuljon.

A LED-es technológia az okoskapcsolattal rendelkező rendszerekben beltéren is lehetővé teszi a természetes napfény ciklusának imitálását. A Personal Good Light a felhasználó igényeihez és szükségleteihez igazítható. Közelebb van a szemhez, ami megkönnyíti a napfény egészséges hatásainak élvezéséhez szükséges fényszintek és dinamikus spektrum érzékelését.

A második LED forradalom középpontjában az egészség és a jólét áll.

Az embereknek szükségük van napfényre. Az épületekben a napfény hiánya a Personal Good Light segítségével kompenzálható. A jobb alvás elősegítése által emberek milliárdjai válnak majd egészségesebbé tőle, napközben több energiájuk lesz, és jobb lesz a hangulatuk. A környezet meglévő világítási rendszereinek felfejlesztése és a Personal Good Light használata nyilvánvaló módja annak, hogy emberek milliárdjainak javítsunk az életminőségén!

A Good Light mozgalomról további információt talál a kezdeményezés honlapján: Good Light Group

Cikkünk Jan DENNEMAN: Personal Good Light - The Second LED Revolution című cikke nyomán készült.

Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék Facebook oldalátInstagram oldalunkat és http://electro-coord.hu/ honlapunkat.