Lapozd át korábbi tájékoztató anyagainkat

Az Electro-Coord Magyarország célja, hogy minél többen ismerjék meg a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát és folyamatát. Ebben a szemléletformáló munkában nagy segítségünkre vannak letölthető ismeretterjesztő nyomtatványaink.

Hazánkban begyűjtött lámpahulladék jelentős része nem a lakossági szelektív gyűjtésből származik. A villanyszerelőknek jelentős szerepük van abban, hogy a munkájuk során keletkezett hatalmas mennyiségű fényforrás hulladékot sikeresen visszagyűjtsük, és a korszerű újrahasznosítási folyamat során jelentős mennyiségű újrahasznosítható anyag kerülhessen vissza az ipari körforgásba.

Fontos, hogy a jövő villanyszerelői már tanuló éveik alatt megismerjék a hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszert. Ezért készítettük az elmúlt években számukra az alábbi két útmutatót, melyekből a jövő szakképzett villanyszerelői megtudják, mit tehetnek azért, hogy megakadályozzák az elhasznált izzók és lámpák hulladéklerakóba kerülését.

Tanároknak és diákoknak készült az alábbi útmutató, amit a képre kattintva lehet letölteni:

ecm_mihez_kezdjek_a_kiegett_izzokkal.jpg

JÖVŐMENTŐK, a felelős villanyszerelők kézikönyve, amely 7 pontban fogalja össze, mit és hogyan kell tennünk a lámpahulladékkal. Kattints a képre:

jovomentok.jpg

Továbbra is érdemes követni az Electro-Coord Magyarország oldalait: a Lámpahulladék Facebook oldalátInstagram oldalunkat és http://electro-coord.hu/ honlapunkat.