Megújítod a kertet a karantén alatt? Ilyen kültéri lámpákat válassz!

Az elmúlt hónapok világjárványa miatti bezártságban sokan nekiláttak saját kertjük, udvaruk szépítésének. Ez a legtöbb esetben nem csak a kertészkedést jelenti, hanem azt az igényt is, hogy ezt a kis teret kényelmes és kellemes pihenőhellyé alakítsuk.

Ennek egyik lépése a kerti világítás megtervezése, felújítása.

Vajon milyen típusú fényforrást érdemes választanunk?

Ha rövid választ kell adnunk, akkor egyszerű a tanács: LED-es világítást válasszunk.

garden-3667124_640.jpg

A hagyományos lámpák LED-es kiváltói méretben, fényáramban és színben egyenértékűek a hagyományos lámpákkal, de sokkal hosszabb élettartammal, kisebb energiafelhasználással és intelligens funkciókkal rendelkeznek. Nem tartalmaznak higanyt, így használatuk környezetbarát is. Megéri váltani, akár úgy is, hogy nem várjuk meg, amíg az izzólámpánk, vagy fénycsövünk tönkremegy.

Minden alkalmazási területre igaz, de talán a kültéri világításra leginkább, hogy a világítást tervezni kell, a régit újra kiváltani vagy új világítási pontot létesíteni csak átgondoltan szabad. Zavarba ejtő az üzletek választéka, azt javasoljuk, hogy kérjük a szakemberek segítségét, hogy a kültéri világításunk minősége és teljesítőképessége ízlésünknek és komfortérzetünknek megfelelő legyen.