Fiatal munkavállalók energiatudatos képzése

Hazánkban is megvalósul az Young Energy Europe (YEE) projekt, melynek célja, hogy a vállalati energiahatékonyság fontosságára, valamint eddig még fel nem tárt energia-megtakarítási lehetőségekre hívja fel a fiatal munkavállalók figyelmét.

Erről a képzésről kérdeztük Nagy Jánost, a Világítástechnikai Társaság elnökét, aki szakértőként rész vesz a fiatal munkavállalók energiatudatos képzésében.

Mit takar ez a program?

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a  Young Energy Europe program egyik oktatója vagyok. Ennek keretében, nagyon sok fiatal szakemberrel találkozom, akiket a munkáltatója delegál.

A program célja a fiatal munkavállalók energiatudatos képzése. Az a tapasztalatom, hogy nagyon érdeklődők és fogékonyak a környezettudatos technológiai megoldások iránt, többek között az energiatakarékos világítási megoldások létesítése iránt is.

A program csoportokban végzett projektmunkával zárul, melynek keretében a saját munkáltatójuknál kell felderítsenek energiamegtakarítási lehetőségeket, azt ki kell dolgozzák. Ezeket a csoportokat konzulensként segítik az oktatók. A legjobb projektek elismerésben részesülnek, illetve részt vesznek a németországi versenyen, ahol más országokban szervezett YEE programon részt vevő fiatalokkal mérik össze tudásukat.

yee_logo_rgb_380px.png