„A fény természete” fotópályázat

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. fotópályázatot hirdet, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény.

Mutasd meg egy fotón a fények játékát, hangulatát, a fény hatását az emberre.

A pályázat nyílt: amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők.

A művekkel két kategóriában lehet nevezni:

1. kategória: Természetes fények

Mutasd meg a természetes fény csodáit. Készíts egy természetfotót, ahol a fénynek jut a fő szerep. Hogyan hat életünkre a Nap, a Hold, a csillagok fénye? Hogyan veri vissza a tó vize a fénysugarakat? Miért különlegesek a szentjánosbogarak? 

2. kategória: Mesterséges fények

Játssz a különböző fényekkel! Mutasd be azt a hangulatot, amit a gyertya lángja, a lámpa izzószála, egy foszforeszkáló tárgy vagy akár egy tűzijáték fénye ébreszt benned. Örökítsd meg egy fotón ezt a pillanatot!

Pályázati naptár

Nevezési határidő:         2018. október 8.

Az alkotások zsűrizése: 2018. október 12.

Eredményhirdetés:         2018. október 15.

Kiállítás megnyitó:         2018. október 15.

Díjazás

1. kategória:

I. díj: 15.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

II. díj: 10.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

III. díj: 5.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

2 kategória:

I. díj: 15.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

II. díj: 10.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

III. díj: 5.000 Ft értékű Media Markt vásárlási utalvány

Kategóriánként egy-egy alkotást a Világítástechnikai Társaság külön díjban részesít.

A Kiíró a Pályázat nyerteseit elektronikus úton, e-mail-ben értesíti az eredményhirdetés napján a nyereményről és annak átvételének menetéről. A nyeremények másra át nem ruházhatóak, és készpénzre át nem válthatóak.

Zsűri

Nagy János, a Világítástechnikai Társaság elnöke

Pető Anna, az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft irodavezetője

Szepesi Görgy, a Clareo Produkciós Kft. ügyvezetője

Burgmann Nóra, a Zöld Matek honlap tulajdonosa,

és a zsűri felsorolt tagjai által közösen felkért fotóművész.

Nevezési feltételek

Nevezési díj nincs.

Egy pályázó kategóriánként 3-3, összesen maximum 6 képpel nevezhet be. A beküldött alkotások saját készítésű digitális felvételek lehetnek, melyeknek teljes felhasználási jogával rendelkezik a pályázó.

A pályázat beküldése

A pályaműveket a palyazat@zoldtartalom.hu email címre elektronikusan kell eljuttatni „A fény természete” tárgy megjelöléssel. (Google Drive link, vagy valamilyen fájlküldő használata javasolt!)

Az e-mailben a nevezéshez szükséges megadni a Pályázó teljes nevét, lakhelyét (települését) és a fotó címét.

Az elektronikusan meg nem érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni. A pályázaton való részvétel hiányosságáért/hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes rendszer lassúságért, leállásáért a Kiíró nem vállal felelősséget. A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módunkban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

A Kiíró fenntartja a jogot, hogy a pályázatokat saját szempontjai alapján megszűrje, és a pályázatban szereplő témától jelentősen eltérő pályázatokat kizárja a pályázatból külön értesítés nélkül.

Technikai paraméterek, megkötések

A pályázatra a képeket digitális, jpg formátumban kell benevezni.

A beküldött fotók nyomtatható minőségűek legyenek, javasolt felbontás legalább 8 megapixel.

Fotószerkesztő- és grafikai programok használata megengedett.

Vízjelet vagy a készítő nevére utaló szöveget nem tartalmazhat a kép.

A pályázati anyagok felhasználása

A nyertes pályaműveket egy sajtóbeszélgetés és díjátadó keretében megnyitott kiállításon lehet megtekinteni 2018. október 15-től 1 hónapon át a Világítás Házában (Bp.IV. Árpád u 67).

A beérkezett alkotásokat a szerző nevének feltüntetésével az Electro-Coord Magyarország szemléletformáló kommunikáció céljából kiállításon, saját honlapján és közösségi média felületein publikálja, későbbi kampányaiban a pályázati anyagok tartalmát időbeli és megjelenési felület korlátozástól mentesen és ingyenesen felhasználhatja, ehhez a Pályázó pályázatának benyújtásával kifejezetten hozzájárul. A Pályázó a pályázat benyújtásával lemond a szerzői joggal kapcsolatos anyagi igényeiről.

Amennyiben a Pályázó olyan fotót nyújt be, amelyen rajta kívül beazonosíthatóan harmadik személy szerepel, a pályázati anyag csak akkor használható fel, amennyiben ehhez a harmadik személy – 18 év alatti esetében- a törvényes képviselő írásban kifejezetten hozzájárult. A hozzájáruló nyilatkozatot két tanú előtt aláírt, vagy ügyvéd által ellenjegyzett teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni. 

A pályázattal kapcsolatos bármilyen kérdéssel vagy panasszal a palyazat@zoldtartalom.hu email címre küldött elektronikus levélben lehet fordulni.