Vajon visszakövethető a hulladék útja?

A lámpahulladékok begyűjtése rengeteg adminisztrációs feladattal jár. A hulladék feldolgozásának útját pontosan dokumentálni kell. Hogyan valósul meg ez a gyakorlatban? Erről kérdeztük az Avarem Kft. irodai adminisztrátorát, Király Kingát.

kiraly_kinga.jpg

Hány partnerrel áll kapcsolatban a cég a lámpahulladékok országos begyűjtését intézve?

Az Avarem Kft.-nek 7.000-8.000 partnere van országszerte, ezek nagy része állandó partner, akiknél van kihelyezve használt fényforrás gyűjtőedény. A legtöbbjük villamossági bolt, hiper- és szupermarket. Vannak olyan partnereink, akik több telephellyel is rendelkeznek.

Milyen dokumentációt igényel egy beérkező szállítmány?

Minden használt fényforrás elszállításhoz tartozik egy Szállítólevél és egy Gyűjtőjárat szállítási lap. A szállítólevélből a kollégák 1 példányt hagynak a partnernél, a Gyűjtőjárat szállítási lapot bruttó súllyal kitöltik a helyszínen, mérlegelés után. Ezek a szállítási dokumentációk minden nap délután leadásra kerülnek az irodában, feldolgozzuk a logisztikai rendszerünkben, és a raktárban történő ellenőrző mérés után a nettó súllyal kitöltött Gyűjtőjárat szállítási lapot e-mailben kiküldjük partnereink részére.

Milyen rendszerben lehet ennyi adatot kezelni?

Az Avarem Kft.-nek van egy saját logisztikai rendszere, amelyben kezeljük a partnereink és a teherautóink adatait. Valamint ebben rögzítjük a beérkező hívások alapján a megrendeléseket, és tervezzük a teherautóink napi gyűjtőjáratait. Teherautóink száma az évek során 10- re emelkedett, ezek között megtalálható a 2,5 tonnástól a 12 tonnásig mindenféle teherautó típus.

Mennyire tervezhető előre a begyűjtés folyamata? Vannak-e hirtelen intézendő, különleges feladatai?

A gyűjtőjáratok olyan 2 napra előre tervezhetők, természetesen a bejövő megrendelések, illetve az esedékes ürítések alapján. Ritkán, de előfordulnak hirtelen vagy sürgősen intézendő feladatok, természetesen ezeknek is próbálunk az igényeknek megfelelően eleget tenni.

Ha te most elviszed az otthon őrizgetett rossz izzókat a közeli hulladékgyűjtőbe, annak útját is ugyanilyen pontosan követik majd.

Készíts egy fotót a gyűjtőedény mellett, és játssz velünk Facebook oldalunkon!

mutasd_hova_viszed.png