Ki van a vonal végén?

Az Electro-Coord gyűjtőedényein, plakátjain és a lámpahulladékot szállító gépkocsikon is jól látható egy telefonszám: 06 30 222 2229. Kíváncsiak voltunk, vajon ki várja ezen a telefonos ügyfélszolgálati számon a világítástechnikai hulladékokkal kapcsolatos hívásokat.

Megkértük Király Erzsébetet, az Avarem Kft. Call Center munkatársát, hogy meséljen egy kicsit munkájáról.

kiraly_erzsebet.jpg

Mióta csörög ez a telefon?

2010-től dolgozom az Avarem Kft.-nél, a Call Center-rel kapcsolatos munkát pedig ugyancsak 2010. évben vettem át egy betanulási folyamat során. A bejövő hívásokat kolléganőmmel együtt kezeljük.

Milyen ügyekben hívják a leggyakrabban?

Általában a gyűjtőedények ürítésével kapcsolatosan hívnak a partnereink, naponta körülbelül 20-40 megrendelés érkezik telefonon. Naponta 1-5 új érdeklődő van, aki vagy gyűjtőedényt szeretne igényelni vagy tájékozódni szeretne, hogy hol adhatja le a használt fényforrásokat.

Mi az Ön feladata ezekben az esetekben?

A konkrét megrendeléseket egy rendelés felvételi űrlap alapján rögzítjük a rendszerünkben. Az új partnerek esetében küldünk e-mailben tájékoztató anyagot, valamint megállapodás tervezetet. Az e-mailben érkezett megrendeléséket is rögzítjük, és ezek után napi feladatként letervezésre kerülnek a teherautók útvonalai.

Vannak a hívásokban csúcsidőszakok?

Általában a hét második felében több hívás jön, gondolom a hétvége közeledte miatt, de amúgy ez változó. Például a hosszú, négy napos hétvégék előtt, vagy bizonyos ünnepek előtt - ilyen a húsvét vagy a karácsony - sokkal több beérkező hívás van. Valamint az iskolai nyári szünet előtt is több a hívás, ilyenkor ugye az iskolák bezárnak egy hónapra, és szeretnék ezelőtt elvitetni a gyűjtött használt fényforrásaikat.

Mi volt a legmeglepőbb hívás?

Vicces hívásra nem nagyon emlékszem, olyan előfordul, hogy azzal hívnak fel, hogy a múltkor elvitte tőlük Nyist Csaba a használt fényforrásokat, ami derűre ad okot, hiszen természetesen a sofőrjeink szállnak ki a címekre. Ilyenkor szépen elmondjuk, hogy valószínűleg egy másik kollégánk lehetett, mert Nyist Csaba az Avarem Kft. ügyvezetője. :)