Készülj a karácsony fényeire!

Korainak találod ezt a címet?

Pedig most érdemes felkészülni az ünnepi díszkivilágításra. Még van elég idő beszerezni, beüzemelni, ellenőrizni, javítani vagy lecserélni a karácsonyi fényforrásokat.

light-562557_1280.jpg

Ha így teszel, nem kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy december 24-én próbálj valahol kétségbeesetten új izzósort vásárolni.

Ha időben indulsz az új fényforrások beszerzésére, igen nagy választékot találsz. Az izzólámpák kivonásával megszűnt az a kényelmes helyzet, hogy ha a teljesítményt leolvastuk a lámpáról, akkor el tudtuk dönteni, hogy kb. mekkora fénnyel fognak világítani.

Ma a LED-ek változatos teljesítménnyel kerülnek forgalomba, a polcokon évekkel ezelőtti és friss fejlesztések, különböző technológiával készült chipekkel épített lámpák egyaránt jelen vannak.

Ha úgy szeretnél felkészülni az ünnepekre, hogy idén már a környezetvédelem is szerepet kapjon a döntéseidben, akkor kérjük, hogy a kiégett és/vagy megunt karácsonyfa lámpáidat éppen úgy hozd vissza a lámpahulladék gyűjtőpontokra, mint a többi kiégett vagy elhasznált izzódat, fényforrásodat!

A visszagyűjtött lámpák újrahasznosításra kerülnek és jelentős mennyiségű másodlagos nyersanyagot biztosítanak a lámpa- és üveggyáraknak!