Letölthető útmutató a jövő villanyszerelőinek

Az elmúlt három hónapban itt, a Lámpahulladék blogon elsősorban a lakossághoz szóltunk. Ismeretterjesztő bejegyzéseink és változatos nyereményjátékaink is a magánembereket szólították meg, ezzel a lehető legszélesebb körben tudatosítva, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba.

Nem titok azonban, hogy a hazánkban begyűjtött lámpahulladék jelentős része nem a lakossági szelektív gyűjtésből származik. A villanyszerelőknek jelentős szerepük van abban, hogy a munkájuk során keletkezett hatalmas mennyiségű fényforrás hulladékot sikeresen visszagyűjtsük, és a korszerű újrahasznosítási folyamat során jelentős mennyiségű újrahasznosítható anyag kerülhessen vissza az ipari körforgásba.

hulladekbegyujtes_folyamat.jpg

Fontos, hogy a jövő villanyszerelői már tanuló éveik alatt megismerjék a hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszert. Ezért készítettünk számukra egy útmutatót, amelyből a jövő szakképzett villanyszerelői megtudják, mit tehetnek azért, hogy megakadályozzák az elhasznált izzók és lámpák hulladéklerakóba kerülését.

Ezt a tájékoztató füzetet eljuttattuk az összes szakképző intézménynek, ahol villanyszerelő képzés folyik.

És itt a blogon most digitális formában is közzétesszük a kiadványt. A képre kattintva te is letöltheted útmutatónkat:

ecm_mihez_kezdjek_a_kiegett_izzokkal.jpg

Ugye hasznosnak találod az anyagot? Segíts, hogy még több szakemberhez eljusson!

Ha van villanyszerelő ismerősöd vagy olyan diák, aki villanyszerelőnek tanul, küldd el neki ezt a cikket!