Játékos feladatokkal a lámpahulladékról

Amikor a világítástechnikai hulladékok kezeléséről beszélünk, fontos hangsúlyozni, hogy ez a folyamat egy olyan nagy rendszer része, amelynek célja a fenntartható környezet.

Ezért hívjuk fel a figyelmed a lámpahulladékon túl a többi elektromos és elektronikai hulladék kezelésére is, minden szelektíven gyűjthető hulladéktípusra, az egész hulladékgazdálkodásra. És természetesen itt nem állunk meg, hiszen a fő célunk segíteni a hulladék megelőzését, a tudatos vásárlást, az élet minden területén a környezettudatos életmód kialakítását.

cikk_cover.jpg

Lakossági szemléletformáló kampányunkban igen nagy szerepet kaptak a családok, hiszen a kisgyermekes szülők különösen fogékonyak a környezetvédelem témájára. Örömmel támogattunk egy olyan eseményt, ahol a kisgyermekes családok játékosan ismerkedhetnek meg az egészséges és környezettudatos életmód kialakításának egyes lépéseivel.

Múlt vasárnap, október 1-én rendezték Cegléden a III. Picúr Futamot. A városban lelkes önkéntesek felismerték, hogy a szokásokat csak pozitív élményekkel lehet hatékonyan megváltoztatni, ezért a Ceglédi Első Sor Kerékpáros Sport Egyesület (C.E.S.) már harmadik éve rendezi meg ősszel ezt a családi kerékpártúrát. A túra útvonalán elhelyezett állomásokon érdekes feladatokkal várták a résztvevőket.

Az egyik állomáson a Lámpahulladék volt a téma, a kicsik az Electro-Coord Magyarország játékos feladatlapjainak megoldásáért kapták a pecsétet.

picur3.jpg

A kicsik ilyen feladatlapok közül választhattak:

picurfutam3_feladatok.png

Ha megtetszett az egyik feladatlap és szeretnéd letölteni, kövesd Facebook oldalunkat. Hamarosan megosztjuk ott a dokumentumokat. :D

Nézd meg a Ceglédi Városi Televízió beszámolóját:

A hűvös idő ellenére a vártnál nagyobb számban neveztek be a lelkes kerékpározók a III. Picúr Futamra. A 270 gyermek és kétszer ennyi felnőtt nevező közül tíz szerencsés átvehette az Electro-Coord Magyarország ajándékait is.