Pályázati felhívás pedagógusoknak

„Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?”

 

Ezzel a címmel írja ki pedagógusoknak szóló kreatív pályázatát az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében.

Az Electro-Coord Magyarország legfrissebb kampányában arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. Különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

pedagogus_palyazat_kep.jpg

A pályázat célja

A pedagógusok segítségével a környezeti nevelés keretében egy rövid szemléletformáló foglalkozással felhívni a gyermekek figyelmét a fényforrás hulladék létezésére, szelektív gyűjtésének fontosságára és újrahasznosításának eredményeire.

A pályázat tárgya

A fényforrás hulladékok jellemzői, a kezelésükre kiépült országos visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer.

A pályázók köre

A pályázaton részt vehet valamennyi Magyarországon lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező pedagógus, aki óvoda, általános vagy középiskola aktív dolgozója, közvetlen kapcsolatban áll legalább egy gyermekcsoporttal és a jelen pályázati felhívásban foglalt feltételeket magára nézve elfogadja.

Pályázati határidők

A pályázat indítása: 2017. szeptember 1.

A pályázat keretében tartott foglalkozás az alábbi időszakban valósítható meg: 2017. szeptember 1. – 2017. szeptember 15.

A pályázatok leadási határideje: 2017. szeptember 22. 20:00

Eredményhirdetés: 2017. szeptember 27. 10:00

A pályázat menete

A pályázatban arra ösztönözzük a pedagógusokat (óvónőket, tanítókat, tanárokat), hogy a tanév kezdetén egy rövid, célzott foglalkozás, tanóra keretében beszéljenek a gyerekeknek a lámpahulladék szelektív gyűjtésének fontosságáról, újrahasznosítási lehetőségeiről.

Ennek a célzott környezetvédelmi foglalkozásnak a megvalósítására várjuk a pedagógusok kreatív ötleteit. A foglalkozáshoz szükséges szakmai információkat egy tájékoztató prospektus formájában elérhetővé tesszük a pályázati kiírás mellékleteként. További információ szerezhető az alábbi oldalakon:

http://www.electro-coord.hu/

http://lampahulladek.blog.hu/

https://www.facebook.com/lampahulladek/

A pályázati anyagban a pedagógus által megvalósított foglalkozásról kell beszámolni röviden, a pályázati kiírás mellékleteként letölthető pályázati adatlapon.

A pályázati anyag az alábbi fő részekből áll:

- rövid szöveges összefoglaló a megvalósult foglalkozásról

- rövid beszámoló a tapasztalatokról, kapott visszajelzésekről

- képes anyag (pl. fotó, gyerekek rajza stb.)

A Pályázó köteles arról gondoskodni, hogy a fotók, rajzok felhasználására vonatkozó hozzájárulások a gyermekek és a 18. év alattiak esetében a törvényes képviselők részéről írásban rendelkezésre álljanak.

A pályaműveket a palyazat@zoldtartalom.hu email címre elektronikusan kell eljuttatni „pályázat” tárgy megjelöléssel. Az elektronikusan meg nem érkezett pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatok elbírálása

A beérkező pályázatokat első körben formailag ellenőrizzük, majd 3 fős szakmai zsűri értékeli a beérkezett dokumentumokat. A pályázatok az alábbi szempontok alapján kerülnek érékelésre:

  1. A megvalósított ötlet egyedisége, a megvalósítás kreativitása.
  2. A környezeti nevelés keretében átadott tudás szakmai pontossága.
  3. A gyermekek bevonása, aktivizálása.

A pályázat díjazása 

A zsűri által kiválasztott legjobb 20 pályázat tulajdonosának 1-1db (összesen 20 db) Electro-Coord logóval ellátott Powerbank, hordozható mobiltöltő kerül átadásra.

ec_pb_resize.jpg

A Powerbank jellemzői: Powerbank, hordozható mobiltöltő tökéletes megoldás az úton lévőknek: a manapság használatos valamennyi okostelefonhoz és USB-s készülékhez, USB töltő kábel micro-USB véggel, (hossza kb. 33 cm), kék színű LED töltöttség kijelzővel, bemeneti teljesítmény: 1.000 mAh, kimenő teljesítmény: 5V, 1.000 mAh, kapacitás: 4.000 mAh, kiváló minőségű lítium-ion akkumulátorral.

A nyertesek értesítése

A pályázat nyerteseit az eredményhirdetés napján a pályázatban megadott e-mail címre küldött elektronikus levélben tájékoztatjuk a nyereményről, és ott kérjük meg, hogy válaszukban vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Szeretnél pályázni? Töltsd le az alábbi pályázati dokumentumokat:

Pályázati adatlap (Word)

Pályázati kiírás és szabályzat (PDF)

Tájékoztató anyagok: 

Electro-Coord prospektus (PDF)

A fényforrás hulladékok újrahasznosítása infografika (PNG)