5 gyűjtőpont, ahová könnyen és gyorsan elviheted az elromlott fényforrásokat

Korábban mutattunk neked 5 okot arra, miért gyűjtsd te is szelektíven a lámpahulladékot. Most abban is segítünk, hogy ne legyen macera a gyűjtögetés és a hulladék leadása. Nem is gondolnád, hogy naponta akár több gyűjtőpont közelében is megfordulsz.

gyujtoppontok_cover.jpg

Itt egy kis segítség, hol találod ezeket a gyűjtőedényeket

 

1) Kiégett az izzó és újat kell venned? Irány a barkácsáruház, vagy egy kisebb világítástechnikai bolt! Ne hagy otthon az elromlott izzókat sem! Ahol lámpát, izzót vásárolhatsz, ott biztosan le is adhatod a lámpahulladékot!

Például ezekben a barkácsáruházakban:

gyujtopontok02.jpg

2) Épp a heti vagy havi bevásárlást tervezed? Tedd be a bevásárlószatyorba az összegyűjtött lámpahulladékot és dobd be a közeli hiper- vagy szupermarketben kihelyezett szelektív gyűjtőbe:

gyujtopontok03.jpg

3) Programot tervezel az egyik plázában? Ott is megtalálod a lámpahulladék gyűjtőedényeket:

gyujtopontok01.jpg

4) De ha csak pár apróságért indulsz az egyik hazai élelmiszerlánc közeli üzletébe, oda is magaddal viheted a kiégett izzókat:

gyujtopontok04.jpg

5) Természetesen bármikor elviheted, és ingyen leadhatod a használt fényforrásokat a hazai hulladékudvarokban, és a lakóhelyeden szervezett lakossági e-hulladék begyűjtési akció keretében is.

Érdekel a hulladékcsökkentés, újrahasznosítás és kreatív újrahasználat? Kövesd a Lámpahulladék Facebook oldalát és nem maradsz le az hasznos és érdekes hírekről!