Lámpahulladék

2018.jan.17.
Írta: ElectroCoord Magyarország Szólj hozzá!

Számít, hogy hova dobod az elhasznált lámpákat!

Az energiatakarékos lámpák és fénycsövek, ha a kommunális hulladékba kerülnek akkor szennyezik a lerakókat, a kommunális hulladék égetése esetén a levegőbe kijutva szennyezik a légkört, extrém esetben pedig az ivóvízkészleteinket is károsíthatják.

Burgmann Nóra kérdezi Nagy Jánost, a Világítástechnikai Társaság elnökét.

nagy_janos.JPG

Tovább

Heti ECM: Egy új kommunikációs csatorna

Hogyan illeszkedik a lámpahulladékok begyűjtése a szelektív hulladékgyűjtés folyamatába? Hol szabadulhatunk meg ezektől a hulladékoktól? Lehetséges-e az összes kiégett izzó visszavétele és újrahasznosítása? Mit tehetünk azért, hogy a kiégett lámpák ne a kukában végezzék?

kerdesek.jpg

Tovább

Gyűjtőedény ABC

Bár már ma is büszkék lehetünk a hazai izzó és lámpa újrahasznosító iparágra, továbbra is mindent megteszünk azért, hogy a fogyasztók és felhasználók számára minél egyszerűbb és kényelmesebb megoldást kínáljunk a lámpahulladékok visszavételére és begyűjtésére.

Évről évre bővülő begyűjtő-hálózatunk akkor tud igazán sikeresen működni, ha gyűjtőedényeink láthatóak és mindenki számára egyértelműen felismerhetőek.

gyujto_egyedi_crop.jpg

Tovább

Gyűjtsd szelektíven a lámpahulladékot az Európai Hulladékcsökkentési Héten!

November 18-án elindult a 2017-es Európai Hulladékcsökkentési Hét kampánysorozata, melynek keretében lelkes önkéntesek -  köztük az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. is - saját akcióötleteiket megvalósítva hívják fel a figyelmet a hulladék keletkezés megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének, a termékek újrahasználatának, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

Természetesen a mi akciónk fókuszában a lámpahulladék szelektív gyűjtése és újrahasznosítása áll. Célunk, hogy ismertté és népszerűvé tegyük a gyűjtőpontokon történő szelektív hulladékgyűjtést, és ezáltal minél több lámpahulladék juthasson vissza az ipari körforgásba.

ewwr_logo_2017_hu.jpg

Tovább

Hogyan dönt ma a vásárló a világítástechnikai termékek piacán?

November 14-én a Világítástechnikai Társaság legújabb szemináriumán a lakosság tájékozottságáról és tájékoztatásáról beszélgettünk „Lehetőségeink és felelősségünk a világítástechnikai információk terjesztésében” címmel.

Az Óbudai Egyetem KVK MTI hallgatója, Szabó Renáta Rebeka egy felmérés eredményeiről írt cikkében összefoglalta a magyarországi és közép-kelet európai országok lakosságának ismereteit és véleményét a világítástechnika területéről. A kutatás eredményeit Molnár Károly Zsolt, az Óbudai Egyetem oktatója foglalta össze a Világítás Házában rendezett eseményen.

20171114_171953.jpg

Tovább