Lámpahulladék

2017.aug.15.
Írta: ElectroCoord Magyarország Szólj hozzá!

Pályázati felhívás pedagógusoknak

„Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?”

 

Ezzel a címmel írja ki pedagógusoknak szóló kreatív pályázatát az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében.

Az Electro-Coord Magyarország legfrissebb kampányában arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. Különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

pedagogus_palyazat_kep.jpg

Tovább

Töltődj fel játékunkkal!

Szeretnénk, ha minél többen hallanának arról, hogy az elhasznált égőket szelektíven kell gyűjtenünk. Itt a blogon is megosztunk minden tudást ahhoz, hogyan gyűjtsd a lámpahulladékot és miért fontos ezt a hulladékfajtát elkülönülten kezelni.

Most egy kis játékkal is ösztönözzük követőinket a felelős hulladékkezelésre! Egy 7 hétig tartó játéksorozatra hívunk Facebook oldalunkon.

ecm_fbjatek2.png

Tovább

Infografika a lámpa hulladék újrahasznosításáról

Korábban már részletesen leírtuk azt a folyamatot, amely során a begyűjtött világítástechnikai hulladékokból anyaguk jelentős részét újrahasznosítjuk.

Most ugyanezt megmutatjuk egy infografikán is:

ecm_infochart.png

Ha tetszik az ábra, oszd meg ismerőseiddel is!

Mit hasznosítunk a szelektíven gyűjtött fényforrásokból?

A világítástechnikai hulladékok országos szelektív gyűjtési hálózata lehetővé teszi, hogy a szakszerűen begyűjtött lámpahulladék bekerüljön a korszerű folyamatba, amely során hatalmas mennyiségű újrahasznosítható anyag kerül vissza az ipari körforgásba.

Kíváncsi vagy, hogyan zajlik az újrahasznosítási folyamat?

lampa_reszek_cover.jpg

Tovább

Emberközpontú világítás, avagy a mesterséges fény forradalma

A világítástechnika területén egyre nagyobb figyelmet kap a Human Centric Lighting (HCL), avagy az emberközpontú világítás irányzata. A területet kutató szakemberek úgy tartják, ez a szemlélet és a megvalósítására fejlesztett új technológia forradalmi változást hozhat az emberek életében.

fenyhatasa.jpg 

Tovább

Így lehet világos és környezettudatos otthonod

Napjainkban egy átlagos háztartás energiaköltségének 15-30%-át teszi ki a fényforrásokhoz felhasznált energiamennyiség. Sajnos még nem vagyunk igazán takarékosak, pedig már egy kis odafigyeléssel hatékonyabbá és energiatakarékosabbá tehetjük otthonunk világítását.

Ebben segítenek a következő hasznos tippek

lights-1285893_1280.jpg

Tovább