Lámpahulladék

2017.sze.20.
Írta: ElectroCoord Magyarország Szólj hozzá!

Mit tudtunk meg a Lámpahulladék Kvízből?

Ahogy arról a blogon már korábban beszámoltunk, szeptember első két hetében egy nyereményjátékkal összekötött internetes felmérést végeztünk.

Kíváncsiak voltunk, milyen ismeretekkel rendelkezik a lakosság a lámpahulladékok szelektív gyűjtéséről.

lampahulladek_kviz_cover.jpg

Tovább

Nyílt Nap a fénycső újrahasznosító üzemben

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. lakossági szemléletformáló kampányában különleges figyelmet fordít a gyermekek környezeti nevelésére. A szervezet célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek a szelektív hulladékgyűjtéssel és annak egy kevésbé ismert ágával, a lámpahulladékok begyűjtésével és hasznosításával.

nyiltnap_cover.jpg

Tovább

Te se vagy izzó-specialista?

Otthon

Kiégett az égő és ki kellene cserélni. Már megint nincs itthon tartalék izzó. Akkor irány a bolt! De mit is kell vennem? A legjobb lesz, ha kiveszem a rosszat és magammal viszem, úgy legalább tudom, hogy mit vegyek. És a boltban meg is szabadulhatok a rossz égőtől.

A boltban

Ajjajj, nem találok ugyanolyan terméket. Most meg melyiket válasszam? Itt egy hatalmas polc tele világító égőkkel. Vajon melyik kell nekem? Az eladó kérdezget, de egy szavát sem értem....

Te is jártál már így? Hidd el, nem vagy egyedül.

izzok.jpg

Tovább

Pályázati felhívás pedagógusoknak

„Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?”

 

Ezzel a címmel írja ki pedagógusoknak szóló kreatív pályázatát az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében.

Az Electro-Coord Magyarország legfrissebb kampányában arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a kijelölt gyűjtőpontokon, illetve gyűjtőpartnereknél szabaduljanak meg a hulladék fényforrásoktól. Különösen fontos a lakosság körében tudatosítani, hogy a veszélyes anyagokat is tartalmazó energiatakarékos égők és lámpák nem kerülhetnek a kommunális hulladékba!

pedagogus_palyazat_kep.jpg

Tovább

Töltődj fel játékunkkal!

Szeretnénk, ha minél többen hallanának arról, hogy az elhasznált égőket szelektíven kell gyűjtenünk. Itt a blogon is megosztunk minden tudást ahhoz, hogyan gyűjtsd a lámpahulladékot és miért fontos ezt a hulladékfajtát elkülönülten kezelni.

Most egy kis játékkal is ösztönözzük követőinket a felelős hulladékkezelésre! Egy 7 hétig tartó játéksorozatra hívunk Facebook oldalunkon.

ecm_fbjatek2.png

Tovább

Infografika a lámpa hulladék újrahasznosításáról

Korábban már részletesen leírtuk azt a folyamatot, amely során a begyűjtött világítástechnikai hulladékokból anyaguk jelentős részét újrahasznosítjuk.

Most ugyanezt megmutatjuk egy infografikán is:

ecm_infochart.png

Ha tetszik az ábra, oszd meg ismerőseiddel is!